
מאת ELAD YAGEL SIBAS
מומחה באימון אנשי קריירה למציאת זוגיות או יחסים קצרים
הרבה מאוד מאמרים ו”מומחים” למינהם מנסים כבר שנים להסביר איך עובד האלגוריתם של טינדר.
במאמר הזה כתבתי לך מדריך מעשי וחינמי כדי שתוכל להתחיל להגביר את איכות וכמות ההתאמות שאתה מקבל בטינדר ובשאר האפליקציות (טינדר, קיופיד, באמבל, הינדג ועוד…).
אז מה יהיה לנו כאן במאמר?
אפקט "מלך הכיתה" כך עובד האלגוריתם של טינדר
לפני שנצלול תכלס לכלל האלמנטים שיעזרו לך לתמרן את האלגוריתם של טינדר ושאר אפליקציות שווה שנבין רגע איך הוא עובד באופן כללי. אפשר לחשוב על הפרופיל בטינדר (ושאר אפליקציות) כמו ילד שנמצא בבית הספר. בכיתה שבה הוא למד היו קיימות כמה סוגי חבורות:
החבורות של הילדים המקובלים.
החבורות של הילדים ה”סבבה” .
החבורות של הילדים הפחות מקובלים.
בדר”כ הבנים ה”מקובלים”, מסתובבים עם הבנות ה”מקובלות”. הבנים ה”סבבה” מסתובבים עם הבנות ה”סבבה” וכן הלאה. “אפקט מלך הכיתה” מדבר על עקרון בו האלגוריתם של טינדר מקטלג את הפרופיל שלך תחת קבוצות פרופילים מותאמת ל”מעמד שלך” באפליקציה לפי כמה תשומת לב חיובית הוא משך.
דוגמה: אם פרופיל של גבר צבר מספר גדול של לייקים (בהמשך נדבר על מספרים) שרובם הגיעו מכיוון משתמשות פופולריות, אז הוא יקוטלג כפרופיל מ”מעמד גבוה”. הוא יקוטלג כמו “הילד מהחבורה של המקובלים”. לכן האלגוריתם של טינדר (או שאר האפליקציות) ימשיך לחשוף את הפרופיל שלו לאורך זמן לפרופילים של נשים שגם מצויות באותו סטטוס של פרופיל “פופולרי”.
למה?
רוב האלגוריתמים של אפליקציות הדייטינג פועלים לפי שני אינטרסים עיקריים:
1. שהמשתמשים ישהו כמה שיותר זמן באפליקציה ויעשו בה שימוש.
2. שהם ישקיעו בה כמה שיותר כסף.
לכן מבחינת אותו אלגוריתם של טינדר (או כל אפליקציית הכרויות) הוא רוצים לעודד משתמשים בעלי פרופיל מושך (נשים וגברים כאחד) להיות כמה שיותר פעילים ולמשוך משתמשים קיימים, חדשים וכו.
אז רגע, אם אני נראה ממוצע והתמונות שלי “ממוצעות” זה אומר שאין לי דרך להצליח עם נשים שהם “מעל לרמה שלי? התשובה היא: לא! תמיד אפשר לשפר את הפרופיל שלך באמצעות תמונות וכיתוב מושך. עוד על בניית פרופיל מוצלח תוכל לראות ולצפות כאן.

7 אלמנטים שיגרמו לאלגוריתם של טינדר לעבוד בשבילך!
אחרי שהבנו בסעיף הקודם את “אפקט מלך הכיתה” – העיקרון לפיו עובדות רוב האפליקציות, נבין מה כן אפשר לעשות כדי להשפיע על האלגוריתם של טינדר לייצר בעבור הפרופיל שלנו נפח ואיכות התאמות טובים יותר ומה ישפר את ביצועי הפרופיל שלנו מבחינת חשיפה למשתמשות אטרקטיביות.
היום ב 2022 אף אחד (או אחת) לא באמת יודע איך עובד האלגוריתם של טינדר או מה משפיע עליו ב100%. זה קצת כמו להגיד שמישהו יודע בדיוק(!) איך עובד האלגוריתם של גוגל או מה הוא המתכון של קוקה קולה. מה שכן קיים הוא השערה מושכלת ועקרונות מנחים.
הנה 10 עקרונות שידחפו את הפרופיל שלך קדימה:
1. סדר התמונות ומיצוב הפרופיל
“אם היא לא אהבה את התמונה הראשונה שלך, הסיכוי שהיא תרצה להסתכל על התמונות הבאות שלך צונח ב50%”.
מחקר שנערך באוניברסיטת מישיגן בשנת 2018, מצא שנשים שדפדפו בטינדר ואפליקציות מקבילות, קיבלו החלטה האם להמשיך לחקור את הפרופיל של הגבר בצד השני או לא. אם הן לא התחברו לתמונה הראשונה, הן אפילו לא טרחו להעיף מבט בתמונות הבאות שלא לדבר על לקרוא את התאור הכתוב לגביו. אומנם המאמר הזה לא עוסק באיך להרכיב פרופיל מוצלח אבל, סדר תמונות ספציפי שאתה מציב, יכול בהחלט להשפיע על נטייה של משתמשות לשהות יותר זמן בפרופיל שלך ולחקור אותו יותר מה שישפיע על האלגוריתם של טינדר (ושאר אפליקציות) לדרג אותו גבוה יותר ולחשוף אותו ליותר משתמשות.
2. תזמון פתיחת פרופיל בטינדר (ושאר אפליקציות)
האלגוריתם של טינדר (וכל אפליקציה) אוהבים מאוד משתמשים חדשים ותמיד נותנים להם תעדוף (זמני) כדי לחשוף אותם לכמה שיותר משתמשים אחרים! אחד האלמנטים שמאפשר פוטנציאל חשיפה מקסימלי לפחות ברמת ההתחלה בעבור כל פרופיל הוא תזמון הפתיחה שלו. ספציפית בישראל, עדיף לפתוח פרופיל חדש באזור יום חמישי בטווח השעות 17.00-19.00 בערב.
למה? מן הסיבה שביום חמישי החל משעות שהוזכרו מתחיל סוף השבוע. כלומר, אנשים – גברים ונשים מסיימים את יום העבודה והם מתניידים בדרך הביתה או שהם כבר בבית במסגרת שעות הפנאי שלהם. אז, אלו שעושים שימוש באפליקציות הדייטינג מתחילים לנבור ולחפש מועמדים \ מועמדות שמוצאים חן בעיניהם ולקבוע פגישות לסופ”ש הקרוב. בטווחי השעות האלו בדר”כ כמות המשתמשים בטינדר ובשאר האפליקציות עולה באופן משמעותי ולכן זה אחד הזמנים הטובים ביותר לפתיחת פרופיל. עוד על איך להתכתב עם בחורה תוכל לצפות במאמר הוידאו כאן.
3. לא לעשות מנוי על ההתחלה
פתחת פרופיל חדש בטינדר או באפליקציות אחרות? מזל טוב! אבל, סתם להמלצה שלי, שווה שלא תעשה מנוי בתשלום ישר על ההתחלה. בטח לא בטווח של השבוע שבועיים הראשונים. למה? כאשר האלגוריתם של טינדר מזהה משתמש שסולק את כרטיס האשראי שלו פעם אחת ובטווח זמן סמוך לפתיחת הפרופיל, הנטייה שלו תהיה להתחיל לצמצם את החשיפה הטבעית שלו לפרופילים אחרים. מבחינת האלגוריתם ברגע שמשתמש שילם פעם אחת, סיכוי גבוה שהוא יכול להשקיע כסף פעם שנייה. אז הוא ינסה להכריח אותו לשלם על עוד חשיפות, לראות מי עשתה לו לייק, לשלוח הודעות בלתי מוגבלות ועוד. אפשר לחשוב על זה קצת כמו פאנל – ברגע שכמות ההתעניינות הראשונה בפרופיל שלך צונחת, כך מטבע הדברים, כמות הדייטים והיכולת שלך להשתפר בהם גם יורדת בהתאמה.

4. תגביל את זמן השהות וכמות שימוש באפליקציה
אחד המדדים שמשפיעים באופן המשמעותי ביותר על דירוג הפרופיל של המשתמש באפליקציה הוא כמה אותו משתמש נמצא באפליקציה וכמה הוא משתמש בה בפועל. ככל שמשתמש נמצא יותר זמן, אבל כמות ההתאמות והלייקים שהוא קיבל היא נמוכה, האלגוריתם יסיק בסיכוי גבוה שמדובר במשתמש עם כמות פוטנציאל הכרויות נמוך וכזה שלא מרתק משתמשים אחרים ויתחיל לבצע שתי פעולות:
1. לצמצם לו במהירות את כמות מאצים \ לייקים שהוא יוכל לקטוף
2. יתחיל להציג בפניו נשים פחות ופחות רלוונטיות כדי לדחוף אותו להתחיל לשלם.
מצד שני, האלגוריתם של טינדר ושאר אפליקציות עושים שימוש באלמנטים משחקיים ממכרים מעולם ההימורים כדי “לרתק” משתמשים (בדומה לפייסבוק \ אינסטגרם \ טיקטוק). התראות, הצגת משתמשות מאוד אטרקטיביות עם תמונות חשופניות ככל הניתן כדי שאותו גבר פשוט ישאר שם וימשיך לבהות בהן או לחכות שהן יענו לו.
לכן שווה שגבר יקבע לעצמו זמנים מרוכזים שבהם הוא יתפעל את האפליקציה ולא יחרוג מהם ככל הניתן.
כמובן, שאם הוא כבר תוך כדי התכתבות עם משיהי שדי זורמת שיפעיל שיקול דעת ויתפעל את ההתכתבות ההיא.
מומלץ שהזמנים האלו יהיו בעיקר בשעות השיא של השימוש באפליקציות ככל הניתן:
דוגמה:
שעות הבוקר 7.00 – 9.00
שעות הצהריים 12.00- 13.00
שעות הערב 19.00-21.30
איך להתכתב עם מישהי בטינדר \ קיופיד
5. לעשות לטינדר "רחוק"
בין אם אתה משתמש בטינדר, קיופיד, באמבל וכו אחד הטריקים כדי “לעבוד” על האלגוריתם לשחרר לך קצת מאצים ולייקים הוא נניח לא להיכנס שבוע לאפליקציות. ככה באופן כזה – אתה עושה לו “רחוק”.
כלומר, מבחינתו אתה משתמש שהפסיק לעשות שימוש \ נטש. בגלל שהוא כל הזמן מונחה לרתק משתמשים
הוא יתחיל לשלוח לך בלי סוף התראות וינסה למשוך אותך בכל דרך כדי לחזור ולעשות שימוש באפליקציה כולל להתחיל פתאום להציג את הפרופיל שלך למשתמשות חדשות ואטרקטיביות יותר מבחינתך \ לתת לך לייקים \ מאצים חדשים וכו.
6. משחק בהגדרות ותיעדופים
בכל אפליקציה יש תיעדופים שונים המהווים קריטריונים מסוימים בעובר המשתמש.
המרחק שבו נמצאות, טווחי הגילאים, ובחלק מהם גם סוגי היחסים שאותו משתמש מחפש.
לעיתים, משחק בהגדרות האלו – יגרום לאלגוריתם של טינדר להציג בפני הפרופיל שלך אפשרויות חדשות
וזה גם אומר שהוא יציג את הפרופיל שלך לעוד משתמשות חדשות. עצם הדבר הזה שלעצמו ירענן את האפשרויות שלך וירחיב אותן. זה עקרון שנכון גם לאפליקציות כמו קיופיד, באמבל ועוד.
דוגמה:
אם נניח יש לך משתמש באוקי קיופיד וסימון העדפות ההיכרות שלך היה:
1. עד 5 קילומטרים
2. ליחסים רציניים בלבד.
ואז אתה משנה ל:
1. 10 קילומטרים
2. יחסים רציניים \ יזיזות ועוד…
אז האלגוריתם יפרוש בפנינו אפשרויות עם נשים נוספות שהן שונות מהאפשרויות שהיו תחת ההגדרות הקודמות.

7. סגירה ופתיחה מחדש של הפרופיל
האלגוריתם של טינדר עובד בין היתר על “אפקט סלינג שוט”. כלומר אפשר לחשוב על פרופיל חדש שנפתח כמו כדור טניס שזורקים לאוויר. אז הכדור מתחיל לצבור תאוצה ומהירות ואז מגיע לשיא גובה מסויים. אחרי שהוא מגיע לשיא כלשהו – הוא מתחיל בהדרגה לאבד גובה ומהירות ולנחות על האדמה. האפקט הזה עובד באופן מקביל גם באלגוריתם של טינדר ושאר אפליקציות. בדר”כ ב 72 השעות הראשונות מרגע הפתיחה שלו הפרופיל יצבור את מאסת הלייקים ותשומת הלב העיקרית שהוא היה אמור לקבל. אז, הוא מתחיל “לאבד גובה” ובהדרגה גם כמות הלייקים תתחיל לרדת עד לרמה שמשתמש יקבל אולי כמה לייקים חדשים ברמה שבועית אם בכלל. בדר”כ תופעה כזו הקרוייה “נסיגת פרופיל” תתחיל להתקיים. אז בנקודה כזו – תלוי בביצועים ההתחלתיים של הפרופיל מומלץ לבצע לו אתחול. כלומר לסגור אותו לגמרי ולפתוח אותו מחדש. עוד על הטכניקה הזו ואיך לעשות זאת כמו מבלי להחסם על ידי האלגוריתם של טינדר, קיופיד ועוד נעלה פוסט נפרד בהמשך.
איך להפחית את התלות באלגוריתם של טינדר
גיוון מקורות היכרות רומנטית
טינדר ושאר אפליקציות הדייטינג, יכולים להיות מקורות תנועה טובים להיכרות וקשרים רומנטיים מכל הסוגים.
זאת כמובן, אם יודעים להשתמש בהם באופן יעיל, אם הפרופיל בנוי באופן מייטבי ואם יודעים להתכתב. אבל(!) חשוב לזכור שטינדר, קיופיד, באמבל ושאר אפליקציות הם לא מוסדות צדקה. שוקינג! המטרה שלהם היא לא לגרום לו או לה למצוא אהבה, זוגיות או אפילו יזיזות. זה ליטרלי, הדבר האחרון שמעניין אותם!
לכן, חשוב שאם הוא \ היא נמצאים בעולם הרווקות או בסוג של זוגיות פתוחה, מומלץ שיהיו תמיד כמה מקורות היכרות מלבד האפליקציות. היכרות במהלך בילויים של הסופ”ש, היכרות דרך מעגלים חברתיים משותפים (לימודים \ עבודה) או אפילו דרך תחביב משותף כמו ערב בצ’אטה, חוג ליוגה ועוד.
אז שמקורות ההיכרות מגוונים הוא \ היא לא היהו תלויים באיך עובד האלגוריתם של טינדר או אפליקציות אחרות.
סיכום
כמו שארית יש לא מעט דברים שניתן לעשות כדי להשפיע אל איך עובד האלגוריתם של טינדר וכמו כן דברים שניתן לעשות כדי להפחיית את התלות בו. רק לראייה שלי הדרך המנצחת היא תמהיל בין היכרות באפליקציות הושנות לבין היכרות פנים אל פנים בעולם האמיתי. כך ככל שהאופציות של גבר יותר ויותר מכוונות הוא פחות ופחות תלוי במקור היכרות אחד או בבחורה אחת שנופלת עליו פעם באף פעם והוא נמצא במבצב של חופש בחירה עם נשים ליחסים קצרים או שהוא רוצה לבחור מישהי ליחסים ארוכים יותר.
KEEP ON KEEPING IT
ELAD