
מאת ELAD YAGEL SIBAS
מומחה באימון אנשי קריירה למציאת זוגיות או יחסים קצרים
“אחי, הפסקתי לאחרונה לקבל מאצ’ים, איך לפתוח מחדש פרופיל טינדר ?” זו שאלה שאני מקבל המון בתקופות האחרונות. האמת? זו שאלה די חשובה והגיונית. עם ההתגברות המאסיבית של השימוש באפליקציות הכרויות בשנים האחרונות, רבים מן הפרופילים אחרי תקופה “פתאום” מקבלים הרבה פחות מאצ’ים ולייקים (בודדים בשבוע) או מפסיקים לקבל אותם בכלל. במדריך המיוחד הזה אני אראה לך איך לפתוח מחדש פרופיל ש”התעייף” בטינדר ובשאר אפליקציות – כזה שכבר לא מראה לך נשים “שוות” זאת, כדי להביא אותו לביצועים מיטביים.
אז מה יהיה לנו כאן במאמר?
צניחת פרופיל - הזמן שבו שווה לך לפתוח פרופיל מחדש
ככל שפרופיל של גבר מקבל כמות מאצ’ים נמוכה יותר כך הפוטנציאל שלו למצבי התכתבות ודייטים עם נשים חדשות פוחת מה שמשאיר אותו בסופו של יום עם גישה לכמות ואיכות הכרויות נמוך יותר.
התופעה הזו נקראת “צניחת פרופיל“. כלומר הפרופיל של אותו משתמש באפליקציות הכרויות מתחיל
“לאבד גובה” ולרדת בתוצאות שהוא מספק עבורו. אפשר לחשוב על זה קצת כמו כדור טניס שזורקים לגובה.
בהתחלה הוא צובר תאוצה ו”מטפס” אבל אז, אחרי זמן מסויים שהוא שוהה באוויר, הוא מתחיל לאבד מהירות, מפסיק לעלות למעלה ואז, מתוקף חוקי הפיזיקה, הוא מתחיל לצנוח למטה עד שהוא נופל על הקרקע.
בדר”כ ברוב המוחלט של הפרופילים ומתוקף האלגוריתמים שרוב האפליקציות משתמשות בהם, בחלוף הזמן, הם יקבלו פחות חשיפה למשתמשות חדשות (גם אם הוא משלם). התופעה הזו פוגעת ביכולת של אותו משתמש להכיר דרכו נשים חדשות או רלוונטיות. לכן, חלק ניכר מן המשתמשים (בעיקר גברים) יחוו תופעה כזו ויצטרכו כל תקופה “לרענן” את הפרופיל שלהם זאת אומרת” לסגור את הישן ולפתוח אחד חדש.

מה הבעיה?
אפשר טכנית לסגור ולפתוח את הפרופיל מחדש. זה לא תהליך מסובך. אבל, אז צצים 3 מכשולים מרכזיים
טינדר ושאר האפליקציות “זוכרים” את המשתמש הישן שלך
רוב האפליקציות היום “זוכרות” את המשתמשים הישנים לפני נתונים שונים שהם שומרות במאגרי המידע לגביהם. נתונים כאלו יכולים להיות כמו – כתובת המייל, מספר הטלפון הנייד, ועוד אלמנטים שנרחיב עליהם בהמשך. אז גם אם אותו משתמש סוגר את הפרופיל בטינדר או בכל אפליקציה אחרת, אבל פותח אותו שוב מחדש תחת אותם סממני זיהוי – מבחינת האלגוריתם של האפליקציה הוא אינו משתמש חדש הוא מישהו שכבר קיים במערכת ולכן, גם אן מבחינת המתמש הוא פתח פרופיל חדש מבחינת האפליקציה הוא משתמש ישן ולכן היא לא תיתן לא תיעדוף והוא לא יהנה מחשיפה מוגברת כמו משתמש חדש.
במצב כזה, אותם משתמשים מתוייגים שוב באותו אופן לפי ביצועי הפרופיל האחרונים שלהן ולא נהנים מחשיפה מחודשת כמו משתמשים חדשים שנהנהים משחיפה מוגברת (כם אם לזמן קצר).
אז גם אם פותחים פרופיל שוב מחדש צריך לעשות את זה באופן חכם כך שהאפליקציה לא תתייג אותך בתור אותו משתמש ישן
לכן, יש דרך מאוד ספציפית לפתוח פרופיל חדש שיביא גם לתוצאות חדשות ומשמעותיות מבלי שהאפליקציות “יזכרו אותך” ויתנו לך את אותו הסטטוס הקודם בו עזבת את האפליקציה. למעשה, אם פותחים מחדש פרופיל באופן מייטבי, גבר יכול אפילו לשפר את הסטטוס שלו ולקבל כמות ואיכות התאמות טובה יותר מבעבר.

סגירת החשבון
תחילה מומלץ לסגור לחלוטין את החשבון בכל אפליקציה שלא תהיה.
בטינדר
לחיצה על תמונת הפרופיל הראשית >> גלילה עד לחלק התחתון >> לחיצה על DELETE ACCOUNT
בקיופיד
לחיצה על תמונת הפרופיל האישית >> settings >> גוללים למטה ולוחצים על NEED A BREAK?
אז ינתנו שתי אפשרויות >> disable (השהייה של החשבון) \ delete (מחיקת החשבון).
באמבל
לחיצה על תמונת הפרופיל האישית >> settings >> לחיצה על DELETE ACCOUNT
5 טריקים לעקוף את אלגוריתם ולהיות מזוהה כמשתמש חדש
אז כדי לעקוף את היכולת של האלגוריתמים של האפליקציות השונות לזהות אותך בתור המתמש הישן ואולי אפילו לבצע לך BAN (חרם) לפרופיל שלך, ריכזתי כמה טריקים שיאפשרו לך לצלוח את הקושי הזה ולקבל כמות ואיכות מאצים כמו בהתחלה ואפילו לשפר אותם.
1. המתנה של לפחות 72 שעות לפני פתיחת החשבון החדש
סגרת את חשבון הטינדר \ קיופיד שלך? מזל טוב! עכשיו שווה שעד לפתיחת החשבון החדש שלך תמתין לפחות 72 שעות. בממוצע זה בערך הזמן שהמשתמש הישן שלך “מוסר” ממאגרי המידע האינסופיים של האפליקציות ועובר ל”סל המחזור שלהן”. הרעיון כן לתת לאלגוריתם של האפליקציה “לשכוח אותך”
2. שימוש בכתובת מייל חדשה
כחלק מהרעיון של מניעת היכולת של האפליקציה לזהות אותך כ”משתמש ישן” הצעד הראשון והעיקרי הוא שימוש בכתובת מייל שמעולם לא השתמשת בה באותה אפליקציית הכרויות. ככה באופן הזה, האפליקציה לא תזהה אותך ותתייג אותך כ”מתשמש” חדש” ותיתן לך את תיעדופים שמקבלים משתמשים חדשים כמו: חשיפה מוגברת לכמה שיותר נשים מהאזורים הסמוכים לך וכו.
3. שימוש במספר טלפון חדש
אם תוכל לעשות שימוש במספר טלפון חדש ע”י סים חדש שתקנה (בעלות של כמה עשרות שקלים בודדים) או לחלופין תוכל לבקש מאחד מבני המשפחה שלך \ חבר לתת לך לרשום את מספר הטלפון שלו תחת הפרופיל החדש שלך כדי שתפתח דף חדש ב 100% מול האלגוריתם של אותה אפליקציה.
4. שינוי המטא דאטה של התמונות
מטא דאטה (META DATA) = תאור המידע. כלומר התמונה או התמונות שאתה מציב באפליקציות מכילות בין היתר גם תיאור כתוב אודותיהן. אפשר לחשוב על “מטא דאטה” כמו על “תעודת הזהות” של כל תמונה. נניח כל תמונה מגיעה עם פרטים מזהים כמו:
שם התמונה (שם הקובץ),
מאיפה היא הגיעה (מי העלה אותה)
הגדלים שלה (אורך ורוחב וכו).
בהרבה מאוד מקרים, האלגוריתמים של האפליקציות גם מזהים משתמשי עבר לפי המטא דאטה שהתמונות שלהם מכילות. לכן מומלץ בזמן פתיחת פרופיל חדש להעלות תמונות שמחקת להן את המטא דאטה. איך עושים את זה? ככה:
איך להתכתב עם מישהי בטינדר \ קיופיד
5. שינוי פיקסלים לצמצום סיכוי לזיהוי פנים
כיום, נכון לשורות אלו, חלק מן אפליקציות הדייטינג עושות שימוש באלגוריתמים מתקדמים יותר שגם סורקים תמונות. זאת כאשר מבצעים וידוא “VERIFIED” לפרופילים שונים.
כך הם יודעים במוקדם או במאוחר לזהות פרופילים כפולים. זאת אומרת כחלק מן המלחמה של אפליקציות בתופעם פרופילים כפולים או פיקטיביים, הן סורקות את הרכבי הפנים של אנשים בתמונות יודעים לזהות אותן. לכן במידה ואין לכם תמונות חדשות לטינדר ואתם רוצים להשתמש בתמונות הקודמות, אחד הטריקים שאתם יכולים לעשות הוא שינוי פיקסל כדי לשנות את יחסי הפנים שלכם, מה שלא יאפשר לאלגוריתמים לזהות אתכם שוב לפי אותה טכנולוגיה מה שמתייג אותך אצלו כמשתמש חדש

סכנת SHADOWBAN
SHADOWBAN הוא ענישה ספציפית שמפעיל טינדר כנגד משתמשים שהפרו את חוקי טינדר. את הענישה מפעילה האפליקציה ללא ידיעת המשתמש וללא התראה מוקדמת בדר”כ. אז נחסם לו באופן סלקטיבי החשבון הקיים שלו והוא אינו יכול לעשות שימוש בו יותר וכנראה, בהרבה מאוד מקרים, אם ינסה לפתוח חשבון חדש – טינדר במוקדם או במאוחר תאתר אותו ותחסום אותו שוב. אלו תופעות מובילות בהרבה מקרים ל SHADOW BAN. כלומר מצב שבו האפליקציות “מסמנות” אותם ומונעות מהם לפתוח פרופיל מחדש. זאת ע”י חסימתם בכל אופן וזיהוי שלהם ע”י אלמנטים כמו IP, חסימת מספר הטלפון בו הם עשו שימוש לטובת הפרופיל שלהם וגם .טכנולוגיות לזיהוי פנים. עוד מקרים בהם מתרחש SHADOW BAN.
פתיחת פרופיל כפול
מתוך רצון לקבל יותר חשיפה ותשומת לב ולהגדיל את הסיכויים להכיר כמה שיותר נשים, לא מעט גברים בישראל יוצרים לעצמם באפליקציות כמו טינדר, קיופיד ובאמבל פרופיל כפולים. במצב כזה, הם מסתכנים בחרם אוטומטי וספציפי נגדם.
שימוש במספר טלפון מבוסס אינטרנט
כדי ליצור פרופיל עם טלפון חדש, ישנם משתמשים אשר קונים מספר טלפון פיקטיבי מבוסס אינטרנט ומתשמשים בו. אז במוקדם או במאוחר טינדר, קיפיד ושאר אפליקציות עולות על המספר הזה ומבצעות שאדו בן למשתמש מאחר ומדובר.
סיכום
כן, עולם ההכרויות אונליין, הפך לתחרותי ומורכב יותר ויחד עם זאת, בהחלט אפשר לעשות הרבה דברים כדי להטיב עם הסיטואציה וליצור מצבי הכרות והצלחות גם בו. בנוסף רק להמלצה שלי לאנשים “עסוקים” הדרך המייטבית היא לשלב בין הכרויות באונליין, להכרויות פנים אל פנים.
KEEP ON KEEPING IT
ELAD